Maak eerst vers pastadeeg! het recept daarvan vind je hier > Vers pastadeeg
Ingrediënten vulling voor 2 personen of voor 4 personen als tussengerechtje.
2 eetlepels mascarpone
4 grote stevige peren
250 gram pecorino
handje peterselie, het liefst vers gehakt
2 handjes vol ongezouten walnoten
peper & zout
honing, ik gebruikte biologische acacia honing
klont roomboter
voor een extra umami smaak kun je ook een beetje gorgonzola toevoegen aan de vulling!
bereiding :
Schil de peren en rasp ze.
Doe het in een kom en voeg de mascarpone , pecorino en peterselie toe. Maak het extra op smaak met peper en zout.
Maak 1 handje vol walnoten fijn en voeg dit toe aan de vulling.
Proef goed hoe je het vindt smaken. Voeg eventueel 1 eetlepel honing door. Het hoeft niet te zoet. Alle smaken moeten in balans. Maar doordat het een vulling is, moet ie zo los wel krachtiger zijn. uiteindelijk koos ik voor 2 eetlepels honing.
Pak je verse pastadeeg erbij en rol het uit totdat : Beetje over het aanrecht leggen en er onder blazen. Als je hele stuk deeg gaat wapperen, is het de perfecte dikte! Heb je een pastamachine? Ga tot cijfer 8.
Zorg er voor dat je rijkelijk strooit met bloem/semolina. Dit voorkomt dat je deeg plakt. Maak vervolgens vellen. Je kunt een handige vorm gebruiken zoals op de foto, maar het kan zeker ook zonder. Je kunt hoopjes scheppen met tussenruimte, deeg er over heen. Goed alle lucht er uit drukken en ga er eventueel bij langs met een vork.
Je kunt de ravioli gerust even een uurtje of langer laten drogen.
Kook het in een pan met ruim water en zout.
2 minuten is echt voldoende, zorg ervoor dat je tijdens het koken een grote pan verwarmd met een heerlijke klont roomboter.
Voeg de ravioli hier aan toe en laat het heerlijk walsen. Laat de boter niet te bruin kleuren. even 1 minuutje walsen is voldoende.
Schep het in een bord, top af met gehakte walnoten, peterselie, pecorino & zwarte peper.
echt heerlijk!
Reactie plaatsen
Reacties