Saté
Doe vast de stokjes in een bak met water. Zo verbranden de stokjes niet.
Snij 500 gram kipfilet of kipdij in blokjes
Maak een boemboe in de blender of keukenmachine. Daarvoor gebruik je het volgende:
3 cm Laos of 3 theelepels
3 cm gember of 3 theelepels
1 ui
Scheutje limoen of citroensap. Je kunt ook een halve citroen of limoen gebruiken.
1 theelepel palmsuiker
1 theelepel koriander
1 theelepel komijn
2 theelepels sambal
2 eetlepels ketjap van Helen zonder peper
2 eetlepels pikante marinade van Sishado
2 eetlepels ketjap asin ( sojasaus )
4 teentjes knoflook
1 theelepel tomatenpuree
1 maggiblokje verkruimelen
2 theelepels zwarte peper
Vervolgens doe je de kip & boemboe in een bak & laat je het liefste dat minimaal 2 uur staan. Hoe langer, hoe beter!
Rijg daarna je kipstukjes aan een stokje en bbqen maar.
Serveer met pindasaus, gefrituurde uitjes en wat kroepoek.
Reactie plaatsen
Reacties