Sambal

Gepubliceerd op 15 juli 2022 om 19:56

Voor sambal basis

 

1 ui (klein)

1/2 zoete puntpaprika  

3 knoflook teen

4 eetl Bastard suiker 

1 eetl azijn

200/250 ml ketjap

10 pepers naar keuze 

 

 

Dit ga je blenderen tot het fijn is, niet te fijn maar dat je de stukjes nog een beetje ziet. (Denk gewoon zo ziet sambal er ongeveer uit haha) Pitjes van de peper er trouwens gewoon in laten.

 

Giet nu een een beste scheut  zonnebloem olie in de pan en bak de sambal basis tot het een beetje dikker wordt. Blijf de sambal de hele tijd door roeren in de pan. Meestal met 4 a 5 minuten heb je de gewenste dikte. 

 

 

Maak een potje schoon en doe hier de sambal warm in. Doe de deksel dicht en zet meteen in de koelkast om af te koelen. Zo trekt het potje zichzelf vacuüm en is die goed afgesloten. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.