Pittige Tomatensoep

Pittige Tomatensoep

 

Ingrediënten 

3,5 L water

400 gram kipfilet

10 eetlepels Ketjap Manis

6 eetlepels bruine suiker

8 theelepels sambal 

3 teentjes verse knoflook

5 kleine blikjes tomatenpuree

1 theelepel basilicum (of verse)

1 blokje kippenbouillon

1  pakje Chinese kippensoep (honig)

1/2 Spaanse peper

2 lente uitjes

 

Bereidingswijze

Pak een grote soeppan en doe hier de tomatenpuree, sambal, knoflook, suiker, peper, basilicum en ketjap in.

Meng en verwarm het. Laat het even lekker pruttelen. Kruimel vervolgens het bouillon blokje er door. 

Voeg het water toe aan de pan en de kip.

Breng het aan de kook, laat het daarna 3 uur zachtjes pruttelen. Laat de soep gerust inkoken, beter voor de smaak.

Trek daarna de kip uit elkaar. Voeg nu het zakje honig toe. Roer dit goed door, verwarm het nog even, neem de pan van het vuur en voeg de gesneden lente ui toe als je gaat serveren.

 

Beste is de soep een dagje te laten staan voordat je hem gaat eten!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.