Polpette

Gepubliceerd op 2 december 2024 om 13:29

Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus

voor een lekkere pan vol gehaktballetjes voor 4 personen:

500 gram gehakt ( ik gebruik half om half )

1 ei

handvol verse bladpeterselie

3 tenen verse knoflook fijngesneden of geraspt.

halve rode uit of 1 sjalot gesnipperd

peper en zout

paneermeel, het kan fijne zijn of grove panko. uiteraard mag oud brood ook. zo deden de Sicilianen het vroeger ook juist.

veel geraspte kaas. Parmezaanse of als je milder wilt, kun je pecorino gebruiken.

the more the better.

 

Bereiden: 

Meng al deze ingrediënten in een kom en hussel het. Draai kleine balletjes.

Zet een grote pan op middelhoog vuur en doe er een klont roomboter in en een scheut olijfolie. Vervolgens ga je de gehaktballetjes rondom lekker bakken.

Klaar? Schep de gehaktballetjes even uit de pan en gooi in de pan een groot blik tomaten polpa van Mutti. Vul tevens datzelfde blikje met water tot de helft en voeg dit toe aan je pan. 

voeg 1 theelepel suiker toe en een aantal tenen knoflook naar wens. Die tenen knoflook kun je er later weer uitvissen. Tevens wat peper, zout en Italiaanse kruiden.

Ik deed er extra nog wat peperoncino ( chilivlokken) door om het wat meer spicy te maken. hoeft dus niet.. 

Laat dit geheel lekker even sudderen op een laag vuurtje. Deksel houd je op de pan.  het lekkerste is dat dit wel minimaal 20 minuten suddert. Hoe langer hoe lekkerder. Voeg eventueel water toe als dat nodig is. Voeg daarna verse basilicum toe en ook de gehaktballetjes. Laat het dan nog een x 20 minuten sudderen op laag vuur. 

 

Serveer er een spaghetti bij of doe wat gehaktballetjes op een ciabatta. 

Dit is trouwens ook heerlijk als borrelhapje of bij een buffet. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.