Black Pepper Beef
Voor 2 personen:
2 biefstukken
in dunne plakjes snijden en marineren met:
3 eetlepels lichte sojasaus
1 eetlepel shaosing wine
3 theelepels maizena
Halve theelepel baking soda
Dit laat je even staan.
Ondertussen snijd je de groente die je lekker vindt.
Vervolgens meng je de saus in een kom. Je gebruikt daarvoor het volgende :
3 tenen knoflook
2 theelepels zwarte peper
1 theelepel gember poeder of verse gember
4 eetlepels oestersaus
2 eetlepels lichte sojasaus
1 eetlepel donkere sojasaus
1 theelepel maizena
Zet een pan op het vuur en bak de groentes in een scheut sesamolie.
Even 2/3 minuten en vervolgens voeg je de saus toe.
Laat het kort even sudderen met elkaar.
Haal het groentemengsel er uit en was de pan af. ( je wilt namelijk niet dat je saus gaat verbranden bij het vlees bakken )
Zet je pan op hoog vuur en doe er weer een scheut sesamolie in. Bak je biefstukreepjes kort aan beide kanten. Zet daarna het vuur zachter en doe de groente mengsel er bij tot het alles warm is.
Serveer het met rijst.
Reactie plaatsen
Reacties