Kip loempia's

Gepubliceerd op 29 januari 2023 om 18:48

ingrediënten voor 100 kleine loempia's:

2 pakjes mini loempia vellen ( totaal 100 vellen )

2 grote kipfilets

kippenbouillon 

1 zakje szechuan saus 

chilisaus naar wens

2 zakken fijne soepgroenten 

1 pakje rijstnoedels

kip pikant kruiden naar wens

sambal naar wens

 

bereidingswijze: 

  1. je brengt een pan kippenbouillon aan de kook met daarin de kipfilet.
  2. lekker gaar laten worden en uiteindelijk de kip uitpluizen. 
  3. de bouillon gooi je niet weg! hierin kook je de rijstnoedels. 
  4. 4. bak de soepgroenten in een pan en voeg na een paar minuten de kip hier ook aan toe. 
  5. voeg de szechuan saus , chilisaus, sambal en kipkruiden toe, alles naar smaak. het is belangrijk dat het goed op smaak is, omdat het een vulling is. 
  6. laat het even sudderen en voeg de rijstnoedels toe.
  7. meng alles goed door en laat het afkoelen. 
  8. vul de loempia vellen met de vulling. 
  9. ik rol altijd van punt naar punt. op het brede stuk vouw ik de randen naar binnen. 
  10. maak het randje nat met water,  blijft ie beter plakken.
  11. strooi een beetje bloem over de loempia's zodat ze niet aan elkaar vast gaan plakken. 
  12. bewaar ze in de koelkast voor max. 2 dagen of stop ze in de vriezer!

frituren maar!

eetsmakelijk!

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.