ingrediënten voor 100 kleine loempia's:
2 pakjes mini loempia vellen ( totaal 100 vellen )
2 grote kipfilets
kippenbouillon
1 zakje szechuan saus
chilisaus naar wens
2 zakken fijne soepgroenten
1 pakje rijstnoedels
kip pikant kruiden naar wens
sambal naar wens
bereidingswijze:
- je brengt een pan kippenbouillon aan de kook met daarin de kipfilet.
- lekker gaar laten worden en uiteindelijk de kip uitpluizen.
- de bouillon gooi je niet weg! hierin kook je de rijstnoedels.
- 4. bak de soepgroenten in een pan en voeg na een paar minuten de kip hier ook aan toe.
- voeg de szechuan saus , chilisaus, sambal en kipkruiden toe, alles naar smaak. het is belangrijk dat het goed op smaak is, omdat het een vulling is.
- laat het even sudderen en voeg de rijstnoedels toe.
- meng alles goed door en laat het afkoelen.
- vul de loempia vellen met de vulling.
- ik rol altijd van punt naar punt. op het brede stuk vouw ik de randen naar binnen.
- maak het randje nat met water, blijft ie beter plakken.
- strooi een beetje bloem over de loempia's zodat ze niet aan elkaar vast gaan plakken.
- bewaar ze in de koelkast voor max. 2 dagen of stop ze in de vriezer!
frituren maar!
eetsmakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties