Voor de vulling heb ik een tomatenrisotto met N'duja gemaakt. Maar je kunt alle soorten risotto hier voor gebruiken. Perfect om je restjes op te maken.
Hiervoor fruit ik eerst een ui in de pan. vervolgens wat eetlepels 'n duja erdoor.
Ik maak groente bouillon en ik doe risotto in de pan bij de ui en 'n duja.
Na 2 minuten giet ik er een beetje bouillon bij en 1 blik mutti tomaten.
Blijf roeren en giet steeds een beetje bouillon er bij totdat het gaar is.
Ik heb 1 heel pak arborio rijst gebruikt voor dit recept. De risotto is echt heerlijk met bijv. een bol burrata. Maar ik liet de risotto goed afkoelen.
Voor de arancini vulde ik 3 kommetjes.
1 met bloem en oregano
1 met ei
1 met panko en parmezaanse kaas
Pak een beetje risotto in je handpalm, druk het plat en druk er een half mini bolletje mozzarella in. vervolgens draai je je balletje en haal je die door het bloemmengsel, ei en panko.
Vries de arancini in en zo heb je altijd een lekker borrelhapje of voorafje.
Frituur het totdat het goud bruin is.
& doe er een dotje basilicum mayonaise op.
Reactie plaatsen
Reacties