Welke Italiaanse producten neem je mee naar huis?

Gepubliceerd op 15 juli 2022 om 09:38

Wij gaan altijd met de auto naar Italië,

Voornamelijk zodat ik allerlei lekkernijen mee kan nemen voor thuis.

 

Hierbij mijn lijstje van producten die ik graag meeneem:

 

Olijfolie , het liefst een vat van 5 liter! Gewoon bij de boer vandaan. Je kiest uiteraard voor extra vergine.  Heerlijk bij brood, salades, soepen en pasta! Zonde om echt te verhitten! De smaak is top! Zorg dat je de olie eerst kunt proeven, de ene is de andere niet! Daarom koop ik rechtstreeks bij de boer.

 

Wijn , ook hier geldt, proef van te voren & ga naar een plaatselijke wijngaard!

Zit je bij het gardameer? Trek eens de valpolicella streek in. Pareltjes genoeg! Toscane? De Chianti is ook fantastisch! Proef, ontdek & inladen die hap!

 

Tomatenblikken van mutti, ja, die kun je ook in NL kopen, echter hebben ze daar wel eens een fijne aanbieding. Ook hebben ze daar grotere blikken in de supermarkt! Leuk om thuis een basilicum plantje in te zetten op het aanrecht als ie leeg is!

 

Balsamico, ga juist op zoek naar zo’n lekkere dikke stroperige balsamico! Maken je salades thuis echt af.

 

Pasta, pasta’s zijn er daar in overvloed. Gangpaden vol pasta! Love it!

Ik neem standaard een paar pakken spaghetti mee waarop je nog een beetje bloem ziet zitten!

Dat is voor mij direct een beetje bindmiddel voor de spaghetti carbonara. Want je gebruikt wat kookvocht voor de saus!

 

Kruiden, kijk eens op een markt naar kruiden! Oregano mag zeker niet ontbreken en ik ga vaak op zoek naar kruidenmixen voor bijv. De spaghetti!

 

Kaas, parmigiano reggiano & pecorino mag niet ontbreken voor de pasta’s maar vergeet ook niet  om een lekker stukje tallegio te scoren. Zó lekker op een toastje! Hij smaakt licht zoet, is heerlijk zacht en proeft naar een combinatie van amandelen en witte truffels.

 

Cantuccini, amandelkoekjes. Van die klassieke Italiaanse koekjes.  Vergeet dan ook niet om een flesje vin santo te kopen, dat is een dessertwijn! Mierzoet & daarin dip je de koekjes. Love it!

 

Koffie, koffie is een eerste levensbehoefte in Italië. Daar kan ik het alleen maar mee eens zijn! De bialettiwinkel is mijn favoriet. Maak eens koffie in een moka & je wilt niet meer anders. Enfin, er zijn genoeg leuke delicatessenwinkels ook met goeie koffiebonen! Dus ga op avontuur zou ik zeggen!

 

Limoncello, do I need to say more?

 

Savoiardi, dit zijn brede lange vingers! De musthave voor de tiramisu.

 

Guanciale, dit is een stuk varkenswang, zo zo lekker! Wat een smaak! Dit heb je gewoon nodig om de lekkerste spaghetti carbonara te maken. Koop het bij de slager en laat het vaccumeren. Pancetta is ook een goeie vervanger.

 

Toscaanse worstjes, ik neem standaard pakken verse worstjes mee! Die zijn dan ook gevaccumeerd. In Italië knijpen ze de worstjes uit en doen ze dit door de ragù. Het zit vol lekkere kruiden en dus geeft dit de smaak die je wilt voor je saus!

 

Farina typo ‘00’ , bloem

Bloem mag je niet vergeten voor je verse pasta’s en pizza’s. Neem dan ook gelijk semolina mee! Kun je experimenteren met je deegverhoudingen.

 Vind je verse gist in de koeling? Neem het mee! Top pizza’s thuis gegarandeerd!

 

Dit zijn toch wel echt de dingen die ik standaard mee terug neem naar huis. Voor de rest laat ik me altijd graag verrassen daar.

 

Tevens nam ik dit haar veel zaden mee voor de moestuin! Ik ging op zoek naar verschillende tomatensoorten & unieke zaden. Die kun je daar wel krijgen op de markt! Zó leuk!

 

Ten slotte neem ik als echte foodie een keuken item mee vanuit Italië.

Zo heb ik uit elke stad iets leuks!

Denk aan, een ouderwetse handmatige pastamachine.

Een ravioli vorm, passata maker, chitarra vorm.

Maar ook mooie schalen voor thuis!

 

Kortom, je moet weinig spullen mee nemen die kant op zodat je veel spullen weer mee terug kunt nemen!

 

Ik wens je heel veel plezier in Italië! Geniet!

 & Geniet daarna thuis van je aankopen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.